سرمایهگذاری و ترید در بازارهای مالی یکی از محبوبترین روشها برای افزایش ارزش دارایی در سالهای اخیر به شمار میرود. در این میان بازار فارکس به عنوان بزرگترین بازار مالی جهان، با حجم معاملات بالا توانسته توجه کاربران زیادی را به خود جلب کند. انتخاب شیوه مناسب برای ترید در این بازار از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
جهت این که بتوانیم با آسودگی خاطر بهترین راه ترید را انتخاب کنیم، باید انواع مختلف استراتژی فارکس را بشناسیم. در این مطلب از مجله فارکس همراه ما باشید تا محبوبترین استراتژیهای معامله در بازار فارکس را شناسایی کنیم.
منظور از استراتژی فارکس چیست؟
چرا به دنبال شناسایی بهترین استراتژی فارکس هستیم؟ منظور از استراتژی ترید در فارکس چیست؟ استراتژیهای ترید مجموعهای از تکنیکها و روشهایی هستند که برای تحلیل بازار و اجرای معاملات به کار گرفته میشوند. انواع مختلف این تکنیکها با استفاده از نمودارهای گوناگون، وضعیت آینده بازار و تغییرات قیمتی را پیشبینی میکنند.
از سوی دیگر با استفاده از روشهای مدیریت ریسک و رواشناسی بازار، میتوان به خوبی از ایجاد خسارات جلوگیری کرد. استراتژیها به تریدر کمک میکنند که با استفاده از تحلیلهای فاندامنتال و تکنیکال، بهترین تصمیم را برای معاملات خود اتخاذ کنند و به سود بیشتری دست یابند.
آشنایی با بهترین استراتژیهای فارکس
همانطور که گفته شده استراتژیهای بازار فارکس مسیر دقیق و مشخصی را ترسیم میکنند. به طور کلی برخی از این استراتژی به دلیل کارآمد بودن و بازدهی بیشتر، دارای محبوبیت بیشتری نیز هستند. در ادامه برخی از محبوبترین استراتژیهای فارکس را معرفی میکنیم:
• استراتژی پرایس اکشن
• استراتژی سوئینگ
• استراتژی دی تریدینگ
• استراتژی ترند تریدینگ
• استراتژی بدون اندیکاتور
• استراتژی اسکالپینگ
• استراتژی ضد روند
• استراتژی موقعیت
• استراتژی ماکرو
• استراتژی الگوریتمی
• استراتژی فیوچر
• استراتژی آپشنال
بهترین استراتژی ترید فارکس
حالا که با نام استراتژیهای محبوب در جهان آشنا شدیم، باید جزئیات کارآمد بودن هر یک از آنها را بررسی کنیم. انتخاب بهترین استراتژی ترید فارکس سبب میشود که پیشرفت در معاملات با سرعت بیشتری صورت بگیرد. در این بخش قصد داریم بهترین گزینهها در لیست بهترین استراتژی معاملاتی فارکس را بررسی کنیم و با هر یک از این تکنیکها به طور کلی آشنا شویم.
استراتژی پرایس اکشن
به عقیده بسیاری از کارشناسان بازارهای مالی پرایس اکشن (Price Action)، دقیق ترین استراتژی فارکس است. این روش که مبتنی بر تحلیل تکنیکال تنظیم میشود، با بررسی نمودار قیمتها وضعیت بازار را به خوبی تعیین میکند.
برای مثال استراتژی اسنایپر که به طور کامل بر تکنیکهای پرایس اکشن متمرکز است، بدون استفاده از اندیکاتورهای مختلف روند آینده بازار را پیشبینی میکند. میتوان پرایس اکشن را مناسبترین استراتژی ترید طلا در فارکس دانست. به طور کلی میتوانیم تکنیک پرایس اکشن را به دو شیوه کلاسیک و مدرن دستهبندی کنیم. در ادامه هر یک از این موارد را بررسی میکنیم:
پرایس اکشن کلاسیک
تکنیک پرایس اکشن کلاسیک از شناختهشدهترین انواع استراتژی معاملاتی فارکس محسوب میشود. در این روش از الگوها و نمودارهای کاربردی قدیمی مثل کندل استیک یا الگوهای هارمونیک استفاده میکنند. در حقیقت با تحلیل وضعیت اخیر بازار، شرایط آینده پیشبینی میشود.
استراتژی پرایس اکشن مدرن
در استراتژی پرایس اکشن مدرن از الگوهای جدیدتری مثل پین بار، الگوهای برگشتی و انگالفینگ استفاده میشود. این الگوهای جدید سبب میشوند که معاملات در تایم فریمهای کوتاهتری صورت بگیرند. از سوی دیگر این تکنیک انعطافپذیری بیشتری نسبت به انواع کلاسیک دارد. بسیاری از کاربران به دلیل بازدهی بالای این تکنیک، آن را استراتژی 100 درصد فارکس مینامند.
با شرکت در دوره پرایس اکشن آکادمی میثم دهقانی میتوانید صفر تا صد نکات مهم در مورد استفاده از این تکنیک کاربردی را یاد بگیرید. به این ترتیب به شکل دقیقی بازار را تحلیل میکنید و ریسک در معاملات خود را کاهش میدهید.
استراتژی بدون اندیکاتور
تریدرهایی که از استراتژی بدون اندیکاتور استفاده میکنند، معتقدند که نمودار قیمتی بهترین راه برای تشخیص و پیشبینی شرایط بازار است. به همین دلیل میتوان خود تکنیک پرایس اکشن را نوعی استراتژی بدون اندیکاتور دانست. از سوی دیگر برخی از الگوهای نموداری مثل سر و شانه، سقف دوقلو و سهقلو، کف دوقلو و سهقلو و مثلث، از دیگر استراتژیهای بدون اندیکاتور هستند.
استراتژی ترند تریدینگ
روش دیگری برای معامله در بازار فارکس با نام ترند تریدینگ (Trend Trading) یا معاملات در جهت روند شناخته میشود. این روش با تکیه بر اصول تحلیل فاندامنتال، موقعیتهای مناسب برای ورود و خروج از معاملات را تعیین میکند. برخی از افراد این روش را ساده ترین استراتژی فارکس میدانند.
زمانی که قیمتها در یک بازه زمانی به شکل مداوم در حال افزایش هستند، وضعیت روند صعود یا آپ ترند (Uptrend) است. از سوی دیگر کاهش قیمتها در یک بازه زمانی مشخص میتواند نزولی بودن یک روند یا همان داون ترند (Downtrend) را نشان دهند. به طور کل این استراتژی در معاملات بلندمدت به کار گرفته میشود.
از ابزارهای مورد استفاده در آن میتوان به خطوط روند، میانگینهای متحرک و اندیکاتورهای ADX و MACD اشاره کرد. میتوان در فرآیند آموزش استراتژی فارکس، این تکنیک را با سایر استراتژیهای کاربردی ترکیب کرد.
استراتژی فارکس ضد روند
همانطور که از نام این استراتژی مشخص است، تکنیک ضد روند (Counter trend) کاملا برعکس ترند تریدینگ است. در این شیوه معاملهگران به دنبال موقعیتهای مناسبی هستند که خلاف جهت اصلی رخ میدهند.
بدیهی است که این تکنیک با خطرات زیادی همراه بوده و شانس شکست در آن نسبتا زیاد است. با این حال در صورت پیشبینی درست وضعیت بازار، احتمال دستیابی به سود زیاد وجود دارد.
معاملات به سبک اسکالپینگ
شاید نام استراتژی اسکالپ فارکس یا تکنیک اسکالپینگ (Scalping) به گوش شما آشنا باشد. این تکنیک بر روی اجرای معاملات در کمترین زمان ممکن تاکید دارد. در حقیقت تریدرهایی که از این روش معاملاتی استفاده میکنند، روزانه در چند معامله کوتاه شرکت کرده و از هر یک از آنها سودهای اندکی به دست میآورند.
مجموع این سودهای اندک رقمی چشمگیر میشود. از محبوبترین تایم فریمهای مورد استفاده در این تکنیک میتوان به استراتژی اسکالپ 1 دقیقه ای و 5 دقیقهای اشاره کرد. با وجود این که استفاده از این استراتژی و اندیکاتورهای مختلف، پتانسیل موفقیت در معامله را افزایش میدهند، همچنان باید ریسک موجود در این معاملات را در نظر گرفت.
استراتژی معاملات روزانه
Day Trading که با نامه معاملات روزانه نیز شناخته میشود، یکی دیگر از مهمترین استراتژی های فارکس است. بسیاری از کارشناسان این تکنیک را کم ریسک ترین استراتژی فارکس مینامند. همانطور که از نام این شیوه معاملاتی مشخص است، تریدرهای این سبک تمام فرآیند معاملاتی خود را در طی روز به نتیجه میرسانند.
در حقیقت معاملهگران بازار مالی با بررسی نوسانات روزانه قیمتها و شناسایی فرصتهای معاملاتی در بازههای زمانی کوتاه، تمام فرآیند را تا انتهای روز به اتمام میرسانند. میتوان این تکنیک را در کنار استراتژیهایی مثل پرایس اکشن به کار گرفت و به سودرسانی مناسبی دست یافت.
استراتژی سویینگ
معاملات سویینگ یا Swing Trading یک استراتژی ساده فارکس به شمار میرود که بر روی بازههای زمانی میانمدت متمرکز است. در این روش معاملهگر تغییرات روند و نوسانات قیمتی را شناسایی کرده و معاملات را بین چند روز تا چند هفته باز نگه میدارد. این استراتژی با استفاده ترکیبی از تحلیلهای تکنیکال و فاندامنتال شانس موفقیت در معاملات را افزایش میدهد.
از سوی دیگر با توجه به این که در این سبک معاملاتی، حد ضرر تا حد بالا در نظر گرفته میشود، نمیتوان آن را به معاملهگران تازهکار پیشنهاد کرد. با این حال بالا بودن نسبت پاداش به ریسک سبب شده است که این تکنیک به عنوان استراتژی سودده فارکس شناخته شود.
استراتژی موقعیت
گزینه دیگر در لیست استراتژی برای فارکس، پوزیشن تریدینگ است. استراتژی موقعیت یا Position Trading نوعی تکنیک بلند مدت و متمرکز بر تحلیلهای فاندامنتال است. معاملهگران این استراتژی فارکس، با در نظر گرفتن روندهای بزرگ در تایم فریمهای طولانی، معاملات را انجام میدهند.
بکارگیری این نوع استراتژی به سرمایه اولیه زیادی نیاز دارد و به همین دلیل نمیتوان این سبک معاملاتی را به تریدرهای تازهکار پیشنهاد کرد. به طور کلی اگر از این استراتژی به شکل درستی استفاده شود، فرد به سود شگفتانگیزی دست پیدا میکند.
استراتژی بازگشت میانگین
استراتژی ترید فارکس بازگشت میانگین بر اساس یک باور قدیمی طراحی شده است و جزئی از معروف ترین استراتژی های فارکس محسوب میشود. معاملهگران این تکنیک معتقدند که قیمتها همیشه به میانگین خود برمیگردند. بنابراین فرد تلاش میکند زمانی که قیمت از میانگین دور میشود، وارد معامله شده و هنگام بازگشت آن به میانگین، به سود برسند.
بدیهی است که برای بکارگیری چنین تکنیکی در معاملات، باید در یک بازار پرنوسان مثل طلا سرمایهگذاری کرد. طلا یکی از امنترین داراییهای موجود در بازارهای مالی محسوب میشود که با وجود داشتن یک بازار پرنوسان، همواره ارزش حقیقی خود را حفظ میکند. شما میتوانید با شرکت در دوره ترید طلا آکادمی میثم دهقانی، همه نکات مهم در مورد معامله طلا در فارکس را بیاموزید.
استراتژی معامله در محدوده
معامله در محدوده یا Range Trading یکی دیگر از شیوههای ترید در بازار فارکس است. در این استراتژی تریدر باید با در نظر گرفتن محدوده قیمت، بهترین موقعیت را بین سطح حمایت و مقاومت پیدا کند.
سپس معاملهگر با نزدیک شدن به سطح حمایت، وارد معامله شده و با نزدیک شدن به سطح مقاومت آن را میبندد. جهت تشخیص بهتر سطوح حمایت و مقاومت میتوان از ابزارها و اندیکاتورهای مختلف استفاده کرد.
استراتژی معاملاتی شکست سطوح
Breakout Strategy یا شکست سطوح یک استراتژی فارکس است که در معاملات کوتاهمدت و میانمدت مورد استفاده قرار میگیرد. در این استراتژی معاملهگران حتی پس از شکست در یک معامله، به دنبال ورود به یک معامله دیگر هستند؛ چرا که انتظار دارند نوسانات همچنان ادامه داشته باشد.
ابزارهای مختلفی که در این نمونه استراتژی فارکس مورد استفاده قرار میگیرند شامل الگوهای شکست و پرایس اکشن میشوند.
استراتژی معامله بازگشتی
استراتژی معامله بازگشتی یا (Trading a reversal) به تکنیکی گفته میشود که در آن ورود به معامله هنگام تغییر روند اتفاق میافتد. به عبارت دیگر خرید در هنگام رسیدن قیمت به کف و فروش در هنگام رسیدن آن به سقف صورت میگیرد. به طور کلی این استراتژی در اجرای معاملات کوتاهمدت یا بلندمدت به کار گرفته میشوند؛ تایم فریم آنها با توجه به نوع نوسانات بازار تعیین میشود.
معامله با استراتژی مومنتوم
استراتژی معاملهگری مومنتوم یا Momentum trading به شکلی است که تریدر بتواند بیشتری بهره را از تغییرات بازار ببرد. در این استراتژی برتر فارکس معاملهگرها در زمان افزایش قیمت، وارد مرحله خرید شده و هنگام رسیدن به پیک قیمت، از معامله خارج میشوند.
به طور کلی معاملهگران این استراتژی تضمینی فارکس از بازههای زمانی کوتاهمدت استفاده میکنند؛ البته این معاملات از چند دقیقه تا چند هفته متغیر است. به این ترتیب میتوان این استراتژی فارکس را تا حدی شبیه به استراتژی اسکالپ 5 دقیقه ای دانست.
نقاط ورود و خروج در این استراتژی معاملاتی به وسیله اندیکاتورهای پیشرفته تعیین میشوند و همین امر میتواند سبب افزایش دقت و کاهش ریسک شود.
معاملهگری آپشن
استراتژی معاملهگری آپشن برای فعالیت در بازارهای پرنوسان گزینه بسیار خوبی به شمار میرود و جزئی از لیست پرسودترین استراتژی فارکس برشمرده میشود. این استراتژی معاملاتی به دقت و دانش کافی نیاز دارد و مدت زمان اجرایی کردن آن بسیار متغیر است.
در این تکنیک فرد میتواند با پیشبینی درست تغییرات بازار، سود بسیار زیادی به دست بیاورد. با این حال در صورت تصمیمگیری نادرست در این شیوه معاملاتی، احتمال از دست رفتن همه سرمایه وجود دارد.
معاملهگری آتی
Futures trading یا استراتژی آتی یکی دیگر از تکنیکهای مناسب برای اجرای معاملات کوتاهمدت و میانمدت است. نقاط ورود و خروج در این استراتژی با استفاده از تحلیل تکنیکال و فاندامنتال تعیین میشود. برای استفاده از این تکنیک باید دانش کافی نسبت به وضعیت بازار فارکس وجود داشته باشد تا فرد بتواند به درستی وضعیت را تحلیل کند.
استراتژی الگوریتمی
در معاملهگری الگوریتمی یا Algorithmic trading از الگوهای مختلف برای تعیین نقاط ورود و خروج استفاده میشود. این نقاط با استفاده از اندیکاتورهای مختلف تعیین میشوند و سیگنالهای خرید و فروش را تعیین میکنند. از این استراتژی میتوان در معاملات میانمدت و بلندمدت استفاده کرد.
استراتژی ماکرو
معاملهگری کلان یا Macro trading بر اساس متغیرهای بنیادی در جهان مثل رشد اقتصاد، تورم، نرخ بیکاری، نرخ بهره یا شرایط ژئوپلیتیکی صورت میگیرد. این استراتژی حرفه ای فارکس در بازههای میانمدت تا بلندمدت اجرایی میشود. نقاط ورود و خروج بر اساس شرایط اقتصادی تعیین میشود.
بهترین استراتژی ترید در فارکس
تا این قسمت از مقاله با چند استراتژی مهم در فارکس آشنا شده و ویژگیهای هر یک را بررسی کردیم. احتمالا حالا از خود میپرسید که بهترین استراتژی ترید در فارکس چیست. در پاسخ به این سوال باید بگوییم که انتخاب بهترین استراتژی تا حد زیادی به ویژگیهای شخصیتی، اهداف مالی و سرمایه اولیه شما بستگی دارد.
با این حال با شرکت در یک دوره آموزشی معتبر میتوانید نقاط ورود و خروج به یک معامله را به خوبی تشخیص دهید.
آکادمی بازار های مالی میثم دهقانی یک مجموعه معتبر در راستای آموزش ترید طلا در بازار فارکس است. دورههای این مجموعه متناسب با آخرین تغییرات این بازار و مطابق استانداردهای جهانی طراحی شدهاند.
با شرکت در این دورهها میتوانید در معاملههای طلا در این بازار محبوب شرکت و بهترین نتیجهها را کسب کنید. جهت اطلاع از شرایط و محتوای هر دوره میتوانید به صفحه دوره های اکادمی بازار های مالی میثم دهقانی مراجعه کنید.
اگر زمان و انرژی کافی برای شرکت در دورهها را ندارید، میتوانید در کانالها تلگرام آکادمی میثم دهقانی عضو شوید. به این ترتیب به شکل روزانه از وضعیت بازار و سیگنالها ورود و خروج به معاملات باخبر میشوید. همچنین میتوانید به کمک آموزشهای استراتژی رایگان فارکس، معاملات خود را به سبک تریدرهای حرفهای پیش ببرید.
نکات مهم در انتخاب استراتژی فارکس
تا اینجا با انواع مختلفی از بهترین استراتژی های فارکس آشنا شدیم و بهترین پلتفرم برای آموزش فارکس از صفر تا صد را معرفی کردیم. برای یک استراتژی خوب برای فارکس، باید چند فاکتور را در نظر بگیریم. در ادامه هر یک از این موارد را بررسی میکنیم.
انتخاب سبک معاملاتی در تعیین استراتژی
پیش از انتخاب استراتژی مناسب باید سبک معاملاتی خود را به خوبی شناسایی کنید. در حقیقت باید با سنجیدن مدت زمانی که برای هر معامله در نظر میگیرید، استراتژی شخصی فارکس خود را پیدا کنید. به این ترتیب همگام شدن سبک معاملاتی و استراتژی میتواند سبب موفق شدن در معاملات شود.
بررسی میزان ریسکپذیری استراتژی فارکس
با توجه به این که هر نوع استراتژی دارای سطح ریسک منحصر به فرد خود است، باید میزان ریسکپذیری خود را تخمین بزنید. در حقیقت نباید تنها معیار انتخاب تکنیک معاملاتی، برگزیدن استراتژی پرسود فارکس باشد. به این ترتیب میتوانید با در نظر گرفتن وضعیت مدیریت ریسک خود بهترین استراتژی فارکس را انتخاب کنید.
در نظر گرفتن اهداف مالی در انتخاب استراتژی معامله
نکتهای دیگر که باید در هنگام انتخاب استراتژی مناسب در نظر بگیرید، اهداف مالی است. اگر قصد دارید با کسب سود زیاد در مدت زمان کوتاه، ارزش دارایی خود را به شکل چشمگیر افزایش دهید، باید در معاملاتی با حجم بالا شرکت کنید.
بنابراین نحوه نوشتن استراتژی فارکس باید به گونهای شکل بگیرد که حجم معاملات آن با اهداف مالی شما هماهنگ باشد. با بکارگیری استراتژیهای بهروز و کارآمدی مثل پرایس اکشن، میتوانید درآمد حاصل از معاملات را به شکل پلهای افزایش دهید.
بررسی بهروز بودن استراتژی
یکی از مهمترین نکات در انتخاب استراتژی مناسب برای ترید، در نظر گرفتن بهروز بودن آن است. استفاده از جدیدترین استراتژی فارکس سبب میشود که معاملات شما متناسب با استانداردهای جهانی پیش برود و نتایج بهتری از فعالیتهای خود کسب کنید.
با استفاده از دوره ها و خدمات مشاوره تخصصی آکادمی میثم دهقانی میتوانید از جدیدترین روشها و استراتژیهای ترید طلا در فارکس باخبر شوید.
انتخاب بروکر متناسب با استراتژی
انتخاب یک استراتژی در فارکس به تنهایی نمیتواند شما را برای رسیدن به اهداف مالی خود در معاملات یاری کند. انتخاب بروکر مناسب برای فعالیت در بازار فارکس، یکی از مهمترین عوامل موثر در رسیدن به موفقیت در این بازار است. شما باید بروکری را انتخاب کنید که از استراتژی مورد نظرتان پشتیبانی میکند.
از سوی دیگر این بروکر باید معتبر بوده و شرایط کافی برای فعالیت در سطح جهانی را داشته باشد. در سایت آکادمی مالی میثم دهقانی، بهترین و معتبرترین بروکرها برای تریدرهای ایرانی را معرفی و ویژگیهای هر یک را بررسی کردیم. شما میتوانید با در نظر گرفتن شرایط هر یک از این کارگزاریها، بهترین بستر برای فعالیت خود را شناسایی کنید و به کار بگیرید.
آزمودن استراتژی
پیش از این که استراتژی جدید فارکس را در معاملات حقیقی به کار بگیرید و سرمایه خود را به خطر بیاندازید، باید استراتژی را به خوبی بیازمایید. یکی از بهترین راهها برای بررسی کارآمد بودن یک استراتژی، بکارگیری آن در حساب دمو بروکرها است. در حقیقت میتوانید بدون صرف هیچ هزینهای، در معاملات شرکت کرده و استراتژی مورد نظر را امتحان کنید.
در نظر گرفتن تحلیل فاندامنتال در انتخاب استراتژی فارکس
فرقی نمیکند که استراتژی مورد نظر شما بر روی کدام حوزه تحلیلی تمرکز بیشتری دارد. حتی اگر قوی ترین استراتژی فارکس در حوزه تحلیل تکنیکال را انتخاب کردهاید، همچنان باید از تحلیل فاندامنتال استفاده کنید. در نظر گرفتن تحلیل بنیادی یا فاندامنتال در هر شرایطی میتواند آینده بازار را به شکل آسانتری پیشبینی کند.
با در نظر گرفتن شرایط اقتصادی مثل بحرانها، تورم، نرخ بهره، نرخ بیکاری یا حتی رویدادهای ژئوپلیتیکی مثل جنگ، میتوان تا حد خوبی نوسانات را پیشبینی کرد.
کلام آخر
انتخاب استراتژی قوی فارکس برای ترید یکی از بزرگترین دغدغههای کاربران بازار فارکس است. این استراتژیها مسیر حرکت معاملهگر را مشخص کرده و فرد را برای رسیدن به سود کلان، آماده میکنند. برای انتخاب بهترین استراتژی فارکس، باید انواع مختلف این تکنیکها را بررسی کنیم.
در این مطلب محبوبترین تکنیکهای معامله در بازار فارکس را معرفی کردیم. شما میتوانید برای یادگیری جدیدترین و قویترین استراتژی فارکس، مثل پرایس اکشن، از دورههای آکادمی میثم دهقانی استفاده کنید. جهت کسب اطلاعات بیشتر و ثبتنام در دورهها میتوانید با پشتیبانی در ارتباط باشید.
سوالات متداول
استفاده از استراتژی در معاملات بازار فارکس چه فایدهای دارد؟
استراتژیهای ترید در فارکس شامل مجموعهای از قوانین و شیوههای معاملاتی هستند که گامهای صحیح را برای هر تریدر تعیین میکنند.
بهترین استراتژی حال حاضر برای ترید در فارکس چیست؟
در حال حاضر و با در نظر گرفتن شرایط کلی میتوان بهترین استراتژی برای ترید در فارکس را پرایس اکشن دانست. این شیوه معاملاتی در ترکیب با سایر تکنیکها نتایجی خیرهکننده به دنبال دارد.
چه نکاتی در انتخاب استراتژی مناسب موثر هستند؟
عواملی مثل در نظر گرفتن اهداف مالی، حجم معاملات، به روز بودن استراتژی، میزان ریسک و وضعیت بروکر، در انتخاب استراتژی ترید تغییراتی را ایجاد میکنند.
منابع: