ارتباط در تلگرام

ارتباط با پشتیبانی

تماس مستقیم

انواع بازار های مالی

انواع بازار های مالی و ویژگی‌های هر یک را بشناسید

تیر 10, 1403
194 restore
آپدیت شده در مرداد 24, 1403

تجارت و معامله همواره نقش مهمی در زندگی بشر داشته‌اند؛ این روزها اهمیت کسب درآمد و سرمایه‌گذاری در زندگی انسان مدرن بیشتر به چشم می‌خورد. خوشبختانه حضور تکنولوژی سبب شده است که بتوانیم به آسان‌ترین شکل ممکن در بازارهای جهانی به معامله بپردازیم و سود کسب کنیم.

بازار های مالی چیست
ترید طلا

در چند سال اخیر شاهد برپا شدن بازارهای مالی مختلفی هستیم که هر کدام از قوانین مختلفی پیروی می‌کنند. به همین دلیل ضروری است که پیش از شروع معامله، بازار مناسب خود را انتخاب کنیم. در این مطلب همراه ما باشید تا انواع بازار های مالی محبوب را به شما معرفی کنیم و ویژگی‌های هر کدام را زیر ذره‌بین قرار بدهیم.

منظور از بازارهای مالی چیست؟

پیش از آن که انواع پلتفرم‌های موجود برای معامله کردن را بشناسیم، ابتدا باید به این سوال پاسخ دهیم که منظور از بازارمالی (Financial market) چیست؟ همانطور که از نام آن‌ها پیدا است، بازارهای مالی مکان‌های فیزیکی یا پلتفرم‌های مجازی برای خرید و فروش دارایی‌های ارزشمند هستند.

خریداران و فروشندگان در این فضا گرد هم می‌آیند و معاملات مختلفی انجام می‌دهند. بسته به نوع بازار می‌توان دارایی‌های مختلفی از مثل سهام، ارزهای ملی، رمزارزها یا کالاهای ارزشمندی مثل طلا و نقره را در آن‌ها معامله کرد.
امروزه به لطف حضور تکنولوژی، شرایطی فراهم شده که سرمایه‌داران و کسب و کارهای بزرگ بتوانند در بازارهای مالی جهانی فعالیت کنند.

بازارهای مالی

البته افراد می‌توانند با کمترین سرمایه ممکن وارد معاملات این بازارها شوند و ارزش دارایی خود را افزایش دهند. به همین دلیل شاهد افزایش هر روزه تعداد کاربران در این بازارها هستیم. جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد استراتژی‌های کاربردی بازارهای مالی و دریافت آموزش‌های رایگان می‌توانید به سایر مقالات موجود در مجله تخصصی بازار های مالی مراجعه کنید.

اگر در جریان معاملات خود از استراتژی پرایس اکشن استفاده می‌کنید، می‌توانید از خدمات جلسات منتورینگ آنلاین برخوردار شوید. این جلسات در دو نوع نقره‌ای و طلایی با مدت زمان مشخص و در بستر انی دسک برگزار می‌شوند. می‌توانید به کمک این خدمات پشتیبانی آنلاین، تمامی مشکلات خود را رفع کنید و مهارت بهتری در ترید کردن به دست بیاورید.

انواع بازار های مالی

حالا که می‌دانیم منظور از بازار های مالی چیست، باید به سراغ بررسی انواع آن برویم. همانطور که گفته شد در چند سال اخیر پلتفرم‌های جدیدی معرفی شده‌اند که امکان خرید و فروش دارایی‌های مختلف را در اختیار افراد قرار می‌دهند.

دانستن تفاوت‌های بین هر نوع بازار مالی به درک بهتر شما از ریسک‌ها و فرصت‌های موجود کمک می‌کند. در این بخش قصد داریم محبوب‌ترین انواع بازار های مالی را به شما معرفی کنیم و ویژگی‌های هر یک را به خوبی شرح دهیم.

بازار های مالی

بازار فارکس

بازار فارکس یا Foreign exchange یکی از پلتفرم‌های قدیمی و محبوب در بین تریدرها محسوب می‌شود. این بازار که از نظر تعداد کاربر و حجم معاملات، بزرگترین پلتفرم ترید در جهان به شمار می‌رود، امکانات بی‌نظیری را در اختیار تریدرها قرار می‌دهد. معاملات بازار forex در 5 روز کاری هفته (از دوشنبه تا جمعه) در 24 ساعت شبانه روز انجام می‌شود.

از مهم‌ترین نکات مثبت این بازار می‌توان به نقدینگی بالا و تنوع طبقه دارایی اشاره کرد. در این بازار محبوب می‌توانید انواع دارایی‌ها مثل جفت ارزها یا همان ارزهای ملی، اوراق بورس، کالاهای ارزشمند مثل طلا یا مس و برخی از رمزارزها را معامله کنید. بروکرهای فارکس به شما این امکان را می‌دهند که با استفاده از استراتژی‌هایی مثل اسکالپینگ، دی تریدینگ و پرایس اکشن از معاملات سود ببرید.

بازار ارزهای دیجیتال

بازار ارزهای دیجیتال که با نام کریپتوکارنسی (Cryptocurrency Market) نیز شناخته می‌شوند، یک بازار جدید در این حوزه به شمار می‌رود. رمزارز یا ارز دیجیتال نوعی پول مجازی است که از طریق کدها و رمزنگاری‌های کامپیوتری تولید می‌شود. این بازار در طی چند سال اخیر بیشتر مورد توجه معامله‌گران، خصوصا تریدرهای جوان، قرار گرفته است.

دارایی‌های موجود در این بازار زیر نظر هیچ بانکی قرار ندارند و همین مسئله سبب نگرانی برخی کاربران در مورد امنیت این پلتفرم‌ها شده است. از طرفی میزان نقدینگی این ارزهای دیجیتال نسبت به ارزهای ملی یا طلا کمتر است. معاملات این ارزها در پلتفرم‌های صرافی مخصوص صورت می‌گیرند و ارزها بر روی کیف پول دیجیتال بلاک چین ذخیره می‌شوند.

بازار مشتقات

در این بازار مالی مبادلاتی بر سر ابزارهای مشتقه انجام می‌گیرد. در بازار مشتقات قراردادی بین دو یا چند تریدر صورت می‌گیرد که ارزش حقیقی دارایی، و نه خود آن را دنبال می‌کند. در حقیقت معامله اصلی بر سر پیش‌بینی روند قیمت یک دارایی است. در نتیجه می‌توانید از صعود یا نزول قیمت یک دارایی سود کسب کنید. با ورود به این بازار می‌توانید در معاملات پیشرفته‌ای مثل آتی یا اختیار معامله شرکت کنید.

بازار مشتقات

بازارهای سهام

بازارهای سهام یا (Stock Market) از قدیمی‌ترین بازارهای مالی هستند که امکان خرید و فروش سهام شرکت‌های موفق را فراهم می‌کنند. فعالیت در این بازارها به تجربه و مهارت زیادی نیاز دارد؛ چرا که تریدر باید سهامی را انتخاب کند که امکان بالا رفتن ارزش آن بیشتر از بقیه است.

بازارهای بورس و فرابورس از محبوب‌ترین پلتفرم‌هایی هستند که در آن‌ها معامله سهام صورت می‌گیرد. این معاملات سود دو سویه دارند؛ در واقع شرکت‌ها با فروش سهام، از سرمایه افراد استفاده می‌کنند. در مقابل با پیشرفت شرکت، ارزش سهام افزایش پیدا کرده و تریدر سود خوبی به دست می‌آورد.

بازار کالاهای فیزیکی

بازار خرید و فروش کالاهای فیزیکی یا (Commodities Market) از دیگر انواع بازار های مالی محبوب است. ممکن است این بازار با نام اسپات (Spot Market) نیز شناخته شود؛ چرا که فرد در ازای پرداخت هزینه، صاحب دارایی فیزیکی می‌شود.

در این بازار کالاهای فیزیکی مختلفی مثل محصولات کشاورزی، دام، انرژی، کالاهای ضروری مثل شکر یا قهوه و فلزات گرانبها مثل طلا و نقره و به‌طور کلی هر چیزی که دارای ارزش است معامله می‌شوند.

بازارهای خارج از بورس

بازار OTC یا Over The Counter Markets نوعی بازار غیرمتمرکز است که برخی سهام‌های خاص و مشتقات در آن معامله می‌شوند. این بازارهای غیرمتمرکز یا خارج از بورس زیر نظر هیچ بروکر یا واسطه‌ای فعالیت ندارند. در واقع معامله به صورت مستقیم بین خریدار و فروشنده انجام می‌شود.

بازار های خرج از بورس

انجام معامله در این بازارها بسیار پرریسک بوده و به مهارت زیادی نیاز دارد. از سوی دیگر حجم نقدینگی این بازار کمتر گزارش می‌شود و به دلیل حضور مقررات محدودتر، احتمال از دست رفتن سرمایه وجود دارد!

بازار اوراق قرضه

بازار اوراق قرضه یا (Bond Market) را می‌توان به فضایی برای دریافت وام تشبیه کرد. در این فضا سرمایه‌دارها یا همان افراد عادی، وامی را با درصد سود معین و برای مدت زمان مشخص در اختیار متقاضیان قرار می‌دهند. بعد از مدت تعیین شده، این سرمایه‌دارها دارایی خود را به علاوه سود مشخص دریافت می‌کنند.

بدیهی است که برای حضور در چنین معاملاتی، به سرمایه اولیه هنگفتی نیاز دارید. از سوی دیگر باید بتوانید با داشتن تجربه و مهارت انتخاب کنید که کدام کمپانی می‌تواند سود بیشتری به شما برگرداند.

انواع بازارهای مالی بر طبق زمان واگذاری

احتمالا می‌دانید که بازارها از نظر زمان واگذاری دارایی به انواع مختلفی دسته‌بندی می‌شوند. هر کدام از این بازارها دارای ویژگی‌های خاص خود هستند و کاربردهای گوناگونی دارند. در ادامه برخی از محبوب‌ترین انواع بازار های مالی را از نظر زمان واگذاری طبقه‌بندی می‌کنیم.

انواع بازار های مالی

بازارهای نقدی

در بازارهای نقدی یا (Spot Markets) خرید و فروش دارایی‌ها به صورت فوری و با تحویل آنی صورت می‌گیرد. در واقع بلافاصله بعد از پرداخت وجه، تریدر دارایی مورد نظر خود را در فضای بروکر، صرافی یا به شکل فیزیکی مورد نظر دریافت می‌کند. از مهم‌ترین بازارهای نقدی می‌توان به بازار سهام، کالا، فارکس و اوراق قرضه اشاره کرد.

بازارهای آتی

در بازارهای آتی (Futures Markets) قراردادهایی منعقد می‌شود که بر اساس آن‌ها تحویل دارایی و پرداخت وجه در زمانی مشخصی از آینده صورت می‌گیرد. این قراردادها باید به شکل استاندارد و با در نظر گرفتن شرایط تنظیم شوند. قراردادهای آتی نفت، طلا و سایر کالاها در بازارهای آتی محبوبیت زیادی دارند.

بازار اختیار معامله

بازار اختیار معامله یا آپشن (Options Markets) قراردادهایی تنظیم می‌شوند که حق اختیار را به یکی از طرفین معامله می‌دهند. در واقع دارنده اختیار حق دارد دارایی را با قیمت مشخصی پیش از یک زمان تعیین شده خرید و فروش کند. در نظر گرفتن اختیار معامله برای ترید سهام، کالاها و سایر دارایی‌ها امکان‌پذیر است.

بازار اختیار معامله

مزایای ترید در بازارهای مالی

تا این قسمت از مقاله انواع بازارهای مالی را به طور دقیق مورد بررسی قرار دادیم. با این حال بهتر است باری دیگر بر روی مزایای ترید در بازارهای مالی اشاره کنیم. در این بخش به طور خلاصه برخی از مهم‌ترین مزایا را شرح می‌دهیم.


• افزایش ارزش دارایی: بازارهای مالی دائم در حال نوسان هستند؛ انجام معامله در جریان این نوسانات است که سبب افزایش سود و ارزش دارایی می‌شود.


• قیمت‌گذاری جهانی: با معامله در بازارهای مالی جهانی، می‌توانید دارایی خود را با قیمت‌گذاری عادلانه خرید و فروش کنید.

بهترین بازار مالی


• امکان تحلیل بازار: معامله کردن در بازارهای مالی جهانی شامل تحلیل نمودارها و پیش‌پینی قیمت دارایی‌ها است. همین مسئله به شما کمک می‌کند که در جریان معاملات به شکل منطقی تصمیم‌گیری کنید.


• تنوع در سرمایه‌گذاری: شما می‌توانید در هر بازار مالی در طیف وسیعی از دارایی‌ها سرمایه‌گذاری کنید و با استراتژی‌های مختلف معاملات را انجام دهید.


• انعطاف‌پذیری: انجام معاملات در بازارهای مالی جهانی در هر نقطه‌ای از جهان و تنها با دسترسی به اینترنت امکان‌پذیر است. از سوی دیگر شما می‌توانید در ساعت دلخواه خود ترید و درآمدزایی کنید.

بهترین بازار مالی کدام است؟

حالا که با انواع بازار های مالی و ویژگی‌های هر یک آشنا شدیم، احتمالا از خود می‌پرسید که بهترین آن‌ها برای سرمایه‌گذاری کدام است. حقیقت این است که نمی‌توانیم یکی از این پلتفرم‌ها را به عنوان بازار برتر برای تمامی افراد انتخاب کنیم و سایر آن‌ها را در جایگاه پایین‌تر قرار بدهیم.

چرا که هر یک از این بازارهای مالی دارای مزایا و معایب منحصر به فردی هستند. از طرف دیگر انتخاب پلتفرم مناسب برای انجام معاملات تا حد زیادی به ویژگی‌های شخص مثل قدرت مدیریت ریسک، مهارت‌ها و سرمایه اولیه بستگی دارد. به همین دلیل شما باید با در نظر گرفتن تمام شرایط موجود، بهترین بازار مالی که متناسب با وضعیت خودتان است را پیدا کنید.

بازار طلا

طی چند سال اخیر کاربران بازار فارکس، خصوصا در بخش ترید طلا، توانسته‌اند به سود بسیار خوبی دست پیدا کنند. بازار طلا در فارکس از نوسانات کمتری برخوردار است و همواره، حتی در شرایط اقتصادی بد، ارزش خود را حفظ می‌کند. به همین دلیل می‌توان این بازار را یک گزینه خوب برای سرمایه‌گذاری هدفمند دانست. می‌توانید با شرکت در دوره‌های معتبر صفر تا صد معامله طلا در فارکس را بیاموزید.

آکادمی میثم دهقانی یکی از برترین مجموعه‌های کشور در زمینه آموزش ترید طلا است. دوره‌های این مجموعه متناسب با استانداردهای جهانی و آخرین تغییرات بازارها طراحی شده‌اند. با شرکت در این دوره‌ها می‌توانید دانش و مهارت خود در معامله طلا متناسب با برترین استراتژی‌ها را افزایش بدهید.

جهت کسب اطلاعات بیشتر و پشتیبانی انلاین معامله گری می‌توانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

کلام آخر

این روزها افراد زیادی تمایل دارند که جهت افزایش ارزش دارایی‌های خود، در معاملات بازارهای مالی شرکت کنند. با توجه به این که در چند سال اخیر شاهد حضور پلتفرم‌های مختلفی برای معامله بوده‌ایم، باید هر یک از این بازارها را بهتر بشناسیم.

در این مطلب محبوب‌ترین انواع بازار های مالی را به شما معرفی کردیم و ویژگی هر یک را مورد بررسی قرار دادیم. اگر قصد دارید با شرکت در معاملات خرید و فروش طلای فارکس به سود چشمگیری برسید، یادگیری را از همین امروز آغاز کنید! برای شرکت در دوره‌های تخصصی ترید طلا در آکادمی مالی میثم دهقانی، کارشناسان ماهر مجموعه ما تماس بگیرید.

اشتراک گذاری در :

این مقالات را حتما بخوانید...

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

دوره مجموعه لایو های اینستاگرام
فهرست مطالب
فهرست مطالب
صفحه اینستاگرام