ارتباط در تلگرام

ارتباط با پشتیبانی

تماس مستقیم

تریدر

با شغل تریدر و ویژگی‌های آن آشنا شوید!

فروردین 16, 1403
194 restore
آپدیت شده در آبان 12, 1403

پیشرفت تکنولوژی سبب شده است که شغل‌های جدیدی برای کسب درآمد در سراسر دنیا به وجود بیایند. بازارهای مالی از محبوب‌ترین حوزه‌های فعالیت در چند سال اخیر هستند که امکان معامله موارد مختلفی را برای افراد به وجود می‌آورند.

تریدر کیست
ترید

یکی از موارد ضروری برای ورود به دنیای پویای بازار مالی، آشنایی با مفاهیم کلیدی این بازار است. مهم‌ترین مفهوم در بدو ورود به بازارهای مالی مربوط به معامله‌گر و وظایف او می‌شود. فرقی نمی‌کند که سرمایه گذاری در فارکس باشد یا بازار مالی دیگر؛ آشنایی با وظایف، قابلیت‌ها و مهارت‌های تریدر می‌تواند شما را به خوبی در این مسیر راهنمایی کند.

ترید چیست؟

پیش از آن که به بررسی ویژگی‌های معامله‌گران بپردازیم، ابتدا باید از خود بپرسیم که منظورمان از ترید کردن چیست؟ واژه ترید (trade) به معنی خرید و فروش دارایی (کالا یا خدمات) به منظور کسب درآمد یا منافع است. در این معامله فرد تلاش می‌کند تا سود ببرند و معامله را به نفع خود تمام کنند. با وجود تغییرات ایجاد شده در دنیای ما ترید کردن در بازارهای مالی به معنی خرید و فروش اوراق، ارزهای دیجیتال یا کالاهای قیمتی است.


در حال حاضر ابزارهای مختلف و بازارهای مالی گوناگونی برای ترید کردن وجود دارند که بازار فارکس یکی از محبوب‌ترین آن‌ها است. تریدینگ شامل فعالیت‌های پیچیده‌ای می‌شود که با یادگیری صحیح آن‌ها می‌توان به درآمد بالایی دست یافت. شما می‌توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد بازارهای مالی و شرایط ترید کردن در آن‌ها به مجله آکادمی دهقانی مراجعه کنید.

ترید چیست و تریدر کیست

معامله گر کیست؟

اولین مفهومی که باید در بدو ورود به بازار مالی راجع به آن شفاف‌سازی کنیم این است که معامله گر کیست و اصلا تریدر یعنی چه. واژه تریدر یا معامله گر به شخصی اطلاق می‌شود که وظیفه خرید و فروش دارایی خود یا شخص و موسسه‌ دیگر در هر بازار مالی را بر عهده دارد.

ابزارهای مالی مختلف که معامله‌گر می‌تواند بر آن‌ها کنترل داشته باشد شامل سهام، ارزهای دیجیتال، کالاهایی مثل سرمایه گذاری در طلا و موارد دیگر می‌شود. معامله‌گران با استفاده از تکنیک‌های دقیق بازارهای مالی، تلاش می‌کنند که با پیش‌بینی تغییرات بازار و ارزیابی شرایط، معامله سودآوری انجام دهند.

مزایای معامله‌‌‌گر بودن

متوجه شدیم ترید چیست تریدر کیست؛ حالا باید مزایای این شغل را بررسی کنیم. با توجه به محبوبیت بالای ترید کردن در جهان، باید با مزیت‌های این شغل آشنا شویم تا با دید بهتری وارد این حوزه شویم. در لیست زیر برخی از مزایای شغلی یک تریدر را بررسی می‌کنیم:

تریدر فارکس
  • کسب درآمد قابل توجه
  • کار کردن در فضای پویا و پرهیجان
  • انعطاف‌پذیری ساعت کاری
  • امکان دورکاری
  • وجود آموزش‌های مختلف
  • امکان فعالیت با سرمایه‌های متفاوت
  • کسب درآمد ارزی (مثلا دلاری)

معایب ترید کردن

مانند هر شغل دیگری، ترید کردن نیز معایب و محدودیت‌هایی دارد. آگاهی از این محدودیت‌ها باعث می‌شود که فرد بتواند به شکل بهتری درباره ورود به بازارهای مالی تصمیم‌گیری کند. در ادامه محدودیت‌های ترید کردن را بررسی می‌کنیم:

شغل تریدری
  • استرس و رقابت بالا در فضای کاری
  • ریسک ضرر و ایجاد خسارت
  • ضرورت شرکت در دوره‌های تخصصی برای کسب مهارت
  • نیاز به سرمایه زیاد برای کسب سود بیشتر
  • فعالیت برخی سودجویان در این حوزه

تفاوت بین معامله‌گر و سرمایه‌گذار

حالا که می‌دانیم تریدر کیست و چه کاری انجام میدهد، شاید از خود بپرسید که تفاوت بین سرمایه‌گذار و تریدر چیست. مهم‌ترین تمایز بین تریدینگ و سرمایه‌گذاری، مدت زمانی است که افراد دارایی خود را حفظ می‌کنند و دست به معامله نمی‌زنند.

سرمایه‌گذاران معمولا دارایی خود را برای دوره‌های طولانی‌تری در شرایط ثابت نگه می‌دارند. از سوی دیگر در تریدینگ معامله‌گران تلاش می‌کنند دارایی خود را در معاملات بیشتری قرار بدهند و از نوسانات بازار کسب درآمد کنند. در واقع هدف از سرمایه‌گذاری نگهداری و رشد سرمایه است؛ در حالیکه در تریدینگ فرد تلاش می‌کند با فعالیت بیشتر به سود خود بیافزاید.

ترید کردن چیست؟

حوزه‌های فعالیت معامله‌گران

حالا که می‌دانیم شغل تریدر در دسته معاملات و به نوعی تجارت قرار می‌گیرد باید با حوزه‌های فعالیت این افراد آشنا شویم. این روزها معامله‌گران بسترهای فراوانی برای فعالیت در بازارهای مختلف دارند. هر کدام از این بازارهای مالی دارای شرایط خاصی هستند و امکانات مختلفی را در اختیار معامله‌گران قرار می‌دهند. در ادامه محبوب‌ترین حوزه‌های فعالیت از دید معامله‌گران را معرفی می‌کنیم.

تریدر یعنی چه

معامله در بازار ارزهای دیجیتال

شاید بدانید منظورمان از تريد كردن ارز ديجيتال چیست. ارزهای دیجیتال مثل بیت‌کوین، تتر و اتریوم در چند سال اخیر طرفداران زیادی پیدا کرده‌اند و حجم معاملات این بازار روز به روز در حال افزایش است. ارزهای دیجیتال یا رمزارزها مبتنی بر فناوری بلاکچین هستند و برخلاف ارزهای ملی، تحت کنترل هیچ نهاد یا سازمانی قرار ندارند. معامله در بازار رمز ارزها نیازمند قدرت تحلیل و سرعت بالا است.

معامله در بازار ارزهای ملی

بازار ارزهای ملی یکی از محبوب‌ترین بازارهای مالی در جهان است که نقدینگی و حجم معاملات بسیار خوبی دارد. معاملات این بازار بر پایه خرید و فروش ارزهای ملی مثل دلار، پوند، یورو و ین شکل می‌گیرد. فارکس یکی از محبوب‌ترین پلتفرم‌ها برای ترید ارزهای ملی است.

با گذراندن دوره‌های آموزش ترید در بازار فارکس، می‌توان به درآمد بالایی دست پیدا کرد. به طور کلی نوسانات این بازار نسبت به بازار کریپتوکارنسی کمتر است و امنیت بیشتری دارد. به همین دلیل این بازار یکی از بهترین گزینه‌ها برای معامله‌گران تازه‌کار است.

تريد كردن ارز ديجيتال چیست

معامله کالاهای اولیه

بسیاری از تریدرها مشتاق هستند در بازار کالاهای اولیه مثل طلا، نفت، مس و موارد دیگر، سرمایه‌گذاری یا ترید کنند. با توجه به وضعیت اقتصادی نابسامان کشور، ترید طلا در بازارهای جهانی یکی از بهترین روش‌ها برای کسب درآمد دلاری است.

سرمایه‌گذاری یا معامله طلا تحت شرایط مختلفی مثل صندوق سرمایه ‎گذاری طلا، طلای اجرت‌دار یا خرید سکه انجام می‌شود. جالب است بدانید که بازار فارکس امکان معامله کالاهای اولیه مثل طلا را نیز در اختیار کاربرانش قرار می‌دهند. شما می‌توانید با شرکت در دوره ترید طلا و یادگیری اصول ترید این کالای با ارزش، درآمد بسیار خوبی کسب کنید.

معامله در بازار بورس

بازار بورس یکی از پرریسک‌ترین بازارهای مالی است که ورود به آن نیازمند تجربه و مهارت بالایی است. در این بازار معمولا خرید و فروش سهام، اوراق بهادار دولتی و سایر اوراق رخ می‌دهد.

ویژگی‌های یک معامله‌گر موفق

مانند هر شغل دیگری، لازمه ورود به حرفه تریدری نیز داشتن برخی ویژگی‌های اخلاقی و مهارت‌های خاص است. در ادامه برخی از مهم‌ترین ویژگی‌ها در شخص معامله‌گر را بررسی می‌کنیم. هر چه این خصوصیات در شما پررنگ‌تر باشد، احتمال موفقیت و کسب درآمد شما نیز بیشتر خواهد بود.

معامله گر موفق

سرعت عمل معامله‌گر

با توجه به پویا بودن بازارهای مالی و نوسانات لحظه‌ای در آن‌ها، تصمیم‌گیری و عملکرد سریع می‌تواند در موفقیت معامله تاثیر زیادی داشته باشد. یک معامله‌گر موفق باید بتواند تغییرات بازار را به سرعت تحلیل و تصمیمات خود را اعمال کند.

مدیریت ریسک توسط معامله‌گر

مدیریت ریسک یکی از اساسی‌ترین مهارت‌هایی است که معامله‌گر باید آن را بیاموزد. بازارهای مالی ریسک‌های زیادی را پیش روی افراد قرار می‌دهند؛ به همین منظور معامله‌گر باید با آگاهی نسبت به عواقب انتخابش، استراتژی‌هایی را برای مدیریت ریسک در نظر بگیرد. هر چه قدرت ریسک‌پذیری یک فرد بیشتر باشد احتمال سود بردن در یک معامله نیز بالاتر می‌رود. از سوی دیگر ریسک‌پذیری بالا شانس ضرر در معامله را نیز افزایش می‌دهد.

انتخاب استراتژی‌های مناسب برای ترید

یک معامله‌گر باید استراتژی‌های ترید را به خوبی بشناسد، با دقت یکی از آن‌ها را انتخاب کند و به آن پایبند بماند. عدم پایبندی به استراتژی‌های معامله می‌تواند باعث مشکلات جدی شود و ضررهای بزرگی برای معامله‌گر ایجاد کند.

استراتژی ترید

آشنایی با تکنولوژی‌ها و ابزارهای ترید

آشنایی با تکنولوژی‌ها و ابزارهای ترید، از اصول اولیه برای ورود به بازارهای مالی است. معامله‌گران باید ابزارهای مناسب را برای تحلیل شرایط بازار و اجرای معاملات انتخاب کنند. برای مثال یک تریدر فارکس باید یک کارگزار مناسب و معتبر را برای مدیریت حساب‌های خود برگزیند.

آگاهی معامله‌گر نسبت به روانشناسی بازار مالی

نوسانات بازارهای مالی می‌توانند فشار بسیار زیادی را بر روحیه معامله‌گران تحمیل کند؛ در حدی که برخی از افراد تازه‌کار قدرت تصمیم‌گیری خود را از دست می‌دهند. به همین دلیل معامله‌گر باید به مباحث روانشناسی مالی تسلط داشته باشد و بتواند در زمان مناسب، تصمیم صحیحی بگیرد. در واقع آگاهی نسبت به اصول روانشناسی ترید به معامله‌گر کمک می‌کند که بر احساسات و هیجانات خود تسلط پیدا کند و منطقی تصمیم بگیرد.

آگاهی معامله‌گر نسبت به روانشناسی بازار مالی

پایبندی معامله‌گر به بروزسانی اطلاعات

اگر شما هم به شغل تریدری علاقه‌مند هستید، باید نسبت به شرایط ورود به بازار‌های مالی اطلاعات کسب کنید. رشد سریع تکنولوژی سبب شده که شاهد تغییرات دائمی در دنیای بازارهای مالی باشیم. یک معامله‌گر موفق باید دائما اطلاعات خود در مورد روش‌های بهینه ترید کردن یا استفاده از ابزارها را بروزرسانی کند. تنها به کمک یادگیری از طریق یک منبع معتبر می‌توان اطلاعات و مهارت خود در مورد تغییرات بازار مالی را بهبود بخشید.

آکادمی میثم دهقانی یکی از برترین مجموعه‌های آموزش ترید در ایران است که با شبیه‌سازی شرایط واقعی، افراد را برای ورود به بازار مالی آماده می‌کند. شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر و بررسی شرایط ثبت‌نام با مشاوران تیم دهقانی در تماس باشید.

آشنایی با انواع استراتژی‌های معامله

حال که مشخص کردیم منظورمان از ترید چیست و تریدر کیست، باید روش‌های معامله هر تریدر را بررسی کنیم. هر کدام از معامله‌گرها استراتژی خاص خود را برای کسب درآمد و دریافت سود دارند. در ادامه معروف‌ترین روش‌های معامله‌گران برای ترید در بازارهای مالی را معرفی می‌کنیم و هر کدام را توضیح می‌دهیم.

انواع استراتژی معامله

معامله‌گر روزانه

معامله‌گر روزانه یا دی تریدر (Day Trader) به معامله‌گری اطلاق می‌شود که ابزارهای مالی را در یک روز، یعنی در عرض چند دقیقه یا چند ساعت، خرید و فروش می‌کنند. در واقع این معامله‌گرها تلاش می‌کنند با انجام سریع معاملات، از نوسانات بازار سود ببرند.

معامله‌گران روزانه با تحلیل‌های تکنیکال و با توجه به اخبارهای اقتصادی در دنیا معاملات را انجام می‌دهند. معمولا این معامله‌گران چند معامله را در یک روز کنترل و از ارزهایی با نوسان و نقدینگی بیشتر استفاده می‌کنند.

ترید کردن به روش اسکالپر

معامله‌گران اسکالپر (Scalper) افرادی هستند که در طول روز ده‌ها یا صدها معامله انجام می‌دهند و تلاش می‌کنند از هر معامله سود کمی به دست بیاورند. معامله این دسته از تریدرها به شکل خیلی سریع و در عرض چند دقیقه صورت می‌گیرد.

در بازار مالی برای این نوع ترید کردن اصطلاح “معاملات با فرکانس بالا” را نیز به کار می‌برند. اسکالپرها بازه سود و ضرر پایینی را برای معادلات خود در نظر می‌گیرند و معمولا در ارزهایی را خریداری می‌کنند که نقدینگی بالایی دارند.

اسکالپینگ

ترید کردن نوسانی

تریدر نوسانی یا سویینگ ترید (Swing Trader) به شخصی اطلاق می‌شود که برخلاف اسکالپرها و معامله‌گران روز، معاملات خود را در بازه‌های زمانی بیشتر از یک روز انجام می‌دهد. به طور کلی معاملات نوسانی نسبت به اسکالپینگ یا معاملات روزانه ریسک کمتری دارد و می‌توان از تکنیک‌های اصولی‌تری استفاده کرد. معامله‌گران این روش تلاش می‌کنند از نوسانات صعودی و نزولی بازار به نفع خود استفاده کنند و سود بیشتری به دست بیاورند. این روش یکی از بهترین روش‌ها برای معامله‌گران تازه‌کار است.

معامله‌گر ترند

معامله‌گر روند یا ترند تریدر (Trend Trader) شخصی است که طبق یک استراتژی خاص، برای انجام معامله منتظر موقعیت خاص می‌ماند. این معامله‌گران منتظر می‌مانند که روند سهام تغییر کند؛ سپس با استفاده از این روند صعودی یا نزولی تلاش می‌کنند سود کسب کنند. ترند تریدرها از ابزارهای مختلفی مانند نمودارهای تکنیکال، شاخص‌های مالی و الگوریتم‌های پیشرفته برای تحلیل و پیش‌بینی حرکات بازار استفاده می‌کنند.

تریدینگ

ترید کردن با توجه به رویدادها

یکی از استراتژی‌های هوشمندانه برای ترید کردن، استفاده از رویدادهای اقتصادی (Event Trading) است. مواردی مثل تورم، تصمیم‌های نظارتی، داده‌های تولید ناخالص داخلی، انتشار درآمد یا ادغام می‌توانند تاثیر چشمگیری بر روی بازارهای مالی داشته باشند. معامله‌گرانی که به این روش ترید می‌‌کنند باید موقعیت‌های اقتصادی را به سرعت شناسایی و از آن‌ها به نفع خود استفاده کنند.

ابزارهای اطلاعاتی معامله‌گران

معامله‌گران از تکنیک‌های مختلفی برای دسترسی به اطلاعات و تحلیل تغییرات بازار استفاده می‌کنند. بررسی روش‌های تحلیل و ابزارهای اطلاعاتی می‌تواند فرد را برای رسیدن به موفقیت یاری کند.

  • تحلیل بنیادین: اطلاعات بنیادی یا فاندامنتال به اطلاعات اقتصادی موثر بر بازار اطلاق می‌شود که بر روند قیمت بازار تاثیرگذار هستند.
  • تحلیل فنی: تحلیل تکنیکال یا فنی زمان‌بندی بازار، به معنی بررسی داده‌های گذشته و فعلی بازار برای پیش‌بینی الگوی قیمت‌ها است.
  • تحلیل احساسات بازار: با تحلیل عوامل روانی دخیل در بازارهای مالی می‌توان احساسات بازار را بررسی کرد. این داده‌ها معمولا تحت تاثیر رویدادهای ژئوپلیتیکی یا اخبار قرار می‌گیرند.
  • تحلیل فعالیت مخالفان: در چنین شرایطی معامله‌گرها با در نظر گرفتن سمت مخالف تلاش می‌کنند تغییرات آینده بازار را تحلیل کنند.
ابزارهای اطلاعاتی معامله‌گران

کلام آخر

در دنیای مدرن یکی از راه‌های محبوب برای کسب درآمد چشمگیر، ترید کردن است. ترید کردن روش‌های خاصی دارد و عدم توجه به اصول آن می‌تواند ضررهای بزرگی به فرد وارد کند. آشنایی با مفاهیم اولیه دنیای ترید برای ورود به هر بازار مالی ضرروی است. در این مطلب توضیح دادیم که تریدر کیست و ویژگی‌های یک معامله‌گر را بررسی کردیم. شما می‌توانید برای کسب موفقیت در بازارهای مالی فارکس، با تیم حرفه‌ای میثم دهقانی در تماس باشید.

سوالات متداول

1. تریدر کیست؟

معامله‌گر شخصی است که وظیفه خرید و فروش دارایی‌های خود یا شخص دیگری را در بازارهای مالی مختلف بر عهده می‌گیرد. تریدر تلاش می‌کند با استفاده از تحلیل و پیش‌بینی، سود بیشتری در معاملات کسب کند.

2. بهترین استراتژی‌های ترید کردن کدام‌ها هستند؟

از بهترین استراتژی‌های ترید می‌توان به ترید نوسانی، روزانه، اسکالپر و ترند اشاره کرد.

3. تریدر در چه فضاهایی می‌تواند فعالیت کند؟

تریدر می‌تواند در بازار بورس، بازار رمز ارز‌ها، بازار ارزهای ملی و بازار کالاهای اصلی معامله کند.

منابع:

investopedia, ironfx

اشتراک گذاری در :

این مقالات را حتما بخوانید...

نظرات کاربران

1 Comment

Join the discussion and tell us your opinion.

  • ممنون از مقاله خوبتون
    به من کمک کرد که درک بهتری از چالش‌ها و فرصت‌های موجود در این زمینه پیدا کنم.

دیدگاهتان را بنویسید

دوره مجموعه لایو های اینستاگرام
فهرست مطالب
فهرست مطالب
صفحه اینستاگرام