رونق تجارت به شکل آنلاین سبب شده است که بسیاری از افراد به فکر فعالیت در بازارهای مالی بینالمللی باشند. فارکس به عنوان بزرگترین و قدیمیترین بازار مالی، توانسته نظر تریدرها و سرمایهگذاران را به خود جلب کند. فعالیت در این بازار با پیچیدگیهای منحصر به فردی همراه است که میتوانند خطراتی را به همراه داشته باشند.
شناسایی این ریسکها میتواند آگاهی ما را نسبت به شرایط موجود افزایش دهد و مسیر رشد سرمایه را هموارتر کند. در این مطلب از مجله میثم دهقانی با ما همراه باشید تا خطرات بازار فارکس و نحوه مقابله با این ریسکها را با شما در میان بگذاریم.
خطرات بازار فارکس چیست؟
چرا در فارکس ضرر میکنیم؟ این یکی از مهمترین دغدغههای معاملهگران فعال در بازارهای مالی است. اگر به عنوان یک تریدر تازهکار میخواهید پا به دنیای فارکس بگذارید، باید از ریسکهای این مسیر آگاهی داشته باشید.
در دوره تارگت طلا میثم دهقانی علاوه بر آموزش شناسایی سیگنالهای بازار طلا، شما را برای مقابله با این خطرات آماده میکنیم. در ادامه قصد داریم چند مورد از مهمترین خطرات بازار فارکس را بررسی کرده و راههای مناسب برای مدیریت آنها را معرفی کنیم.
نوسانات بالا در معاملات فارکس
یکی از مهمترین مواردی که به عنوان ریسک معامله در بازار فارکس در نظر گرفته میشود، نوسانات بازار است. فرقی نمیکند که بر روی کدام دارایی فارکس سرمایهگذاری میکنید. اقتصاد جهانی دائم در حال نوسان است و حتی در بازههای زمانی کوتاه به شدت دچار تغییر میشود.
این نوسانات تحت تاثیر عوامل سیاسی، اقتصادی و اخبار ژئوپلیتیکی به وجود میآیند و عملا غیرقابل اجتناب هستند. عدم آشنایی با این شرایط و افتادن در دام آن میتواند سبب ایجاد ضرر و حتی از دست رفتن تمام سرمایه شما شود. البته لازم به ذکر است که همراه شدن هوشمندانه با مسیر نوسانات میتواند موجب به دست آوردن سود بسیار زیاد شود.
مدیریت نوسانات در فارکس
حقیقت این است که هیچ راهی برای کنترل تغییرات بازار وجود ندارد! چرا که علت این تغییرات کاملا خارج از دست معاملهگران است. از سوی دیگر همین نوسانات هستند که به پویا و فعال بودن بازار کمک میکنند.
جهت مدیریت بهتر این تغییرات باید تحلیل فاندامنتال را جدی بگیریم. در حقیقت با دنبال کردن اخبار اقتصاد جهانی از منابع معتبر و پیشبینی تاثیرات آن بر روی بازارهای مالی میتوانیم در معاملات به سود برسیم.
انتخاب استراتژی اشتباه برای معامله در فارکس
شاید بتوان یکی از مهمترین گزینهها در لیست علت ضرر در فارکس را انتخاب استراتژی اشتباه دانست. همانطور که میدانید فعالیت در بازار فارکس باید بر اساس اصول و استراتژیهای مشخصی پیش برود. انتخاب یک استراتژی اشتباه میتواند سبب شود که شما گامهای اشتباهی را بردارید و در نهایت شکست بخورید.
چطور استراتژی مناسب را انتخاب کنیم؟
انتخاب استراتژی مناسب برای معامله در بازار فارکس باید با توجه به فاکتورهای مختلفی مثل سرمایه اولیه، دانش اقتصادی، زمان و موارد دیگر صورت بگیرد.
پس از انتخاب تکنیک مناسب باید آن را به شکل تخصصی و دقیق یاد بگیرید. برای مثال با شرکت در دوره جامع پرایس اکشن، باید تمامی الگوها و نحوه تحلیل نمودارهای اقتصادی را بیاموزید تا در نهایت نتیجه خوبی از اجرای آن بگیرید.
تحلیل اشتباه سیگنالها در فارکس
سیگنالهای بازار فارکس تعیین میکنند که چه زمانی خرید یا فروش دارایی میتواند ما را به سود برساند. بسیاری از تریدهای تازهکار، بدون داشتن تجربه، سعی میکنند که از نظرات تحلیلگران این زمینه کمک بگیرند. با این حال نظر هر تحلیلگری نمیتواند شما را در مسیر درست قرار دهد. در نتیجه استفاده از تحلیل اشتباه ممکن است تمام سرمایه خود را از دست بدهید!
راه مقابله با تحلیل اشتباه
جهت شناسایی صحیح سیگنالهای بازار فارکس باید آنها را از یک کانال معتبر پیگیری کنید. کانال طلای بازیگوش با مدیریت میثم دهقانی یکی از بهترین منابع برای شناخت موقعیتهای مناسب معامله است. شما میتوانید به صورت لحظهای وضعیت بازار را بررسی کنید و بهترین تصمیم را بگیرید.
ریسکهای اهرمی در فارکس
همانطور که میدانید بازار فارکس امکانی را در اختیار کاربران خود قرار میدهد که بتوانند با سرمایه کم وارد معاملات بزرگتری شوند. با این حال استفاده تهاجمی و فکر نشده از اهرم میتواند زیانهای غیرقابل جبرانی را به بار بیاورد.
در معاملات اهرمی تغییرات سرعت بیشتری دارند و به همین دلیل معاملهگر باید تصمیمات خود را به شکل عجولانه، عملی کند. این شرایط میتواند تریدرهای تازهکار که مهارت لازم برای ورود به معاملات ندارند را با شکست سنگینی مواجه کند.
کنترل ریسک معاملات اهرمی
با وجود ریسک بالای این معاملات، همچنان استفاده از لوریج بین کاربران فارکس محبوبیت زیادی دارد. اما چطور باید از خطرات بازار فارکس در معاملات اهرمی جلوگیری کرد؟ پیشنهاد میکنیم که با به دست آوردن دانش و مهارت بیشتر در زمینه ترید، ریسک شکست در معاملات این چنینی را کاهش دهید.
تا زمانی که مهارت کافی را به دست نیاوردهاید، اهرمهای سنگین را به کار نبرید. هر چه ضریب لوریج مورد استفاده در معاملات اهرمی کمتر باشد، شانس شکست و از دست رفتن تمامی دارایی کمتر خواهد بود.
خطرات مرتبط با کشورها
زمانی که قصد دارید در بازار جهانی فارکس فعالیت کنید، باید ساختار و ثبات یک کشور را در نظر بگیرید. در بسیاری از کشورهای جهان سوم، نرخ ارزهای مهم مثل دلار از اهمیت زیادی برخوردار است. به همین دلیل حتی اگر روی طلا سرمایهگذاری کنید، تغییرات دلار میتواند تاثیر زیادی بر روی معاملات شما داشته باشد و سبب ضرر در فارکس شود.
از سوی دیگر باید قوانین هر کشور را در مورد معاملات بازار فارکس ارزیابی کنید. همانطور که میدانید در کشور ما محدودیتهایی برای معامله در این بازار وجود دارد. عدم امکان استفاده از برخی بروکرها، کاهش فرصتهای معاملاتی و عدم وجود قوانین مشخص برای فعالیت در این فضا برخی از محدودیتهای موجود هستند که میتوانند به ایجاد ضرر در فارکس منجر شوند.
مدیریت محدودیتهای بازار مالی
با توجه به این که در کشور ما بانکها امکان استفاده و فعالیت در بازار فارکس را ندارند، نمیتوانیم مشکلات خود را به شکل قانونی پیگیری کنیم. جهت مدیریت این محدودیتها، باید تمام گامهای خود در مسیر ترید را با اطمینان و آگاهی کامل برداریم.
در چنین شرایطی میتوانیم ریسک بروز مشکلات را کاهش دهیم. با این حال بسیاری از بروکرهایی که در ایران قابل استفاده هستند، خدمات پشتیبانی فعالی دارند. در نتیجه انتخاب یک کارگزاری مناسب نیز میتواند ریسک شکست را کاهش دهد.
استفاده از بروکرهای نامعتبر
یکی از بزرگترین خطرات بازار فارکس، بکارگیری کارگزاریهای نامعتبر برای شرکت در معاملات این بازار است. همانطور که میدانید کارگزاری یا بروکر پلتفرمی است که به عنوان واسطه بین خریدار و فروشنده عمل میکند. با توجه به این که شما تمام سرمایه خود را در کیف پول دیجیتالی این فضا قرار میدهید، امن بودن آن اهمیت بسیار زیادی دارد.
در حقیقت یک بروکر نامعتبر میتواند با اجرای اشتباه یا تاخیر در اجرای دستورات، تمام فرآیند معامله را با اختلال مواجه کند.
انتخاب بروکر مناسب
با توجه به تحریم موجود علیه کشور ما، بسیاری از بروکرهای معتبر در دنیا از همکاری با تریدرهای ایرانی اجتناب میکنند. با این حال همچنان کارگزاریهای خوبی وجود دارند که تحت نظارت مراکز معتبر فعالیت میکنند. اما چطور باید این بروکرها را شناسایی کرد و از امکانات آنها باخبر شد؟
ما در مجله آکادمی مالی میثم دهقانی مطالب جامع و مفیدی را برای انتخاب بروکر تهیه کردهایم. میتوانید با مطالعه این مقالات در مورد انتخاب بهترین بروکر تصمیم بگیرید. در ادامه برخی از برترین بروکرهای فعال را به شکل مختصر معرفی میکنیم:
• آلپاری: یکی از قدیمیترین و بهترین بروکرهای فارکس است. آلپاری با داشتن ویژگیهای خوبی مثل پشتیبانی از زبان فارسی و رابط کاربری ساده توانسته نظر بسیاری از تریدرها را جلب کند.
• بروکر اوربکس: بروکر اوربکس تحت مجوز CySEC فعالیت میکند و با داشتن پشتیبانی قوی و امنیت بالا یکی از بهترین انتخابها برای تریدرهای ایرانی محسوب میشود.
• آمارکتس: بروکر آمارکتس در طی سالهای فعالیتش با ارائه پاداش به کاربران و سرعت بالای اجرای دستورات توانسته جایگاه خوبی به دست بیاورد.
• آرون گروپس: آرون گروپس یک بروکر تازهکار است که با ارائه خدمات مناسب و دریافت کمیسیون کم معاملهگران را به خود جذب کرده است.
• بروکر اپوفایننس: یکی دیگر از بروکرهای تازه تاسیس است که امکان دریافت لوریج بالا را در اختیار کاربران قرار میدهد.
معاملات هیجانی در فارکس
به همان اندازهای که خطرات بازار فارکس مشکلاتی را به دنبال دارند، رفتار تریدر نیز میتواند سبب شکست خوردن در معاملات شود. در آموزش فارکس میآموزیم که تصمیمگیری احساسی و وابسته به هیجان میتواند اشتباهات زیادی را به همراه داشته باشد. در چنین شرایطی فرد بدون در نظر گرفتن راهکارهای منطقی، به شکل عجولانه تصمیمگیری میکند و ریسک معامله را افزایش میدهد.
مقابله با معاملات احساسی
چطور باید در شرایط بحرانی و در بحبوحه نوسانات بازار، احساسات خود را مدیریت کرد؟ خوشبختانه تکنیکهای مدیریت ریسک و روانشناسی ترید به ما کمک میکنند که به شکل بهتری احساسات خود را مدیریت کنیم. استفاده از این اصول در کنار تحلیل فاندامنتال، سبب میشود که حرکات بازار را تا حد خوبی پیشبینی کنیم.
نرخ بهره و خطرات آن در فارکس
نرخ بهره هزینهای است که در معاملات ارزی از تریدرهای فارکس دریافت میشود. بروز نوسانات ناگهانی در میزان این نرخ میتواند سبب بروز مشکلاتی برای معاملهگران شود. بدیهی است که این تغییرات به خاطر دلایل غیرقابل کنترل پدید میآیند و راهی برای کنترل آنها وجود ندارد.
مدیریت خطرات نرخ بهره
همانطور که گفته شد، نمیتوانیم نوسانات نرخ بهره را کنترل کنیم. با این حال میتوانیم با استفاده از تکنیکهای تحلیل فاندامنتال و بررسی وضعیت اقتصادی در جهان، وضعیت این تغییرات را تا حد زیادی پیشبینی کنیم. همین امر سبب میشود که با آگاهی بیشتری در مورد اقدامات خود در جریان معاملات تصمیم بگیریم.
فعالیت 24 ساعته بازار فارکس
برخلاف سایر بازارهای مالی که تنها در ساعات مشخصی در روز فعال هستند؛ فارکس به صورت 24 ساعته در 5 روز کاری هفته امکان فعالیت را در اختیار ما قرار میدهد. این مسئله به عنوان یکی از مزایای فعالیت در فارکس شناخته میشود؛ چرا که انعطافپذیری بیشتری را در اختیار کاربران قرار میدهد.
با این حال ممکن است چنین وضعیتی سبب ایجاد استرس و فشار روانی برای تریدر شود. از سوی دیگر نوسانات اقتصادی در نقطهای دیگر از دنیا میتواند به شکل شبانهروزی بر روی سرمایه شما اثر بگذارد.
مدیریت خطرات فعالیت 24 ساعته
بدیهی است که برای مدیریت دقیق این خطرات، باید برنامه کاری خود را با شرایط فارکس هماهنگ کنیم. شما باید زمان اجرای معامله خود را به یک بازه مشخص محدود کنید. در حقیقت باز و بسته کردن موقعیتهای معاملاتی زیاد در طی شبانهروز میتواند شانس شکست را افزایش دهد؛ زیرا سبب بر هم خوردن قدرت تمرکز میشود.
بهترین راه مقابله با خطرات فارکس
تا این قسمت از مقاله با مهمترین خطرات بازار فارکس و روشهای مقابله با هر یک از آنها صحبت کردیم. ممکن است همچنان در انتخاب شیوه درست معامله و دوری از ریسکهای این بازار دچار سردرگمی باشید. نکته اول این است که فعالیت در بازارهای مالی، بدون وجود ریسک امکانپذیر نیست.
شما نمیتوانید ریسک معاملات را به طور کامل حذف کنید؛ بلکه میتوانید با استفاده از تکنیکهای مختلف، این خطرات را مدیریت کنید و احتمال وقوعشان را به حداقل برسانید. بهترین راه برای کنترل این خطرات و کاهش احتمال شکست در معاملات، افزایش مهارت و دانش در زمینه ترید است. استفاده از دورههای معتبر میتواند شما را یک گام به موفقیت نزدیکتر کند.
اگر قصد دارید با معامله طلا در بازار فارکس ارزش سرمایه خود را افزایش دهید، میتوانید از دورههای آکادمی بازارهای مالی میثم دهقانی استفاده کنید. دورههای این مجموعه متناسب با آخرین تغییرات و طبق استانداردهای جهانی طراحی شدهاند. با استفاده از محتوای آموزشی آکادمی میثم دهقانی، میتوانید سیگنالهای بازار فارکس را بشناسید و مانند یک تریدر حرفهای معامله کنید.
کلام آخر
خطرات معاملات فارکس چیست؟ چطور میتوانیم از سرمایه خود در برابر ریسک معامله در این بازار محافظت کنیم؟ در این مطلب صفر تا صد خطرات بازار فارکس و شیوههای رویایی با آنها را بررسی کردیم. میتوانید با انتخاب یک پلتفرم مناسب، یادگیری دقیق تکنیکهای تریدینگ و شناسایی سیگنالهای بازار میتواند تا حد خوبی از وقوع این خطرات جلوگیری کنید.
دورههای آنلاین آکادمی میثم دهقانی میتوانند شما را به بهترین شکل در مسیر معامله راهنمایی کنند. جهت کسب اطلاعات بیشتر از جزئیات هر دوره و ثبتنام در آنها میتوانید با پشتیبانی مجموعه در تماس باشید.